Lajvet

.

Scenario

Lucifer, härskare över Helvetet, har sagt upp sig från sin tjänst för att spendera resten av evigheten på semester. Helvetets portar är låsta och på utsidan befinner sig underjordens alla torterade själar och infernots alla demoner: Skapelsen är i gungning. I ren illvilja gav Lucifer nyckel till Helvetet åt drömkungen Morpheus – även kallad Dream – för att han i sin tur skulle kunna utse en värdig efterträdare. Knappt hade han fått nyckeln i sin hand innan kandidaterna började strömma in i drömmarnas rike. De som gör anspråk på Helvetet är till största del gamla gudar som ser detta som en chans att överleva. I skaran finner vi även en del änglar, demoner och andra mytologiska varelser, samt en del individer som kommit bara för att bevittna spektaklet. Morpheus har gjort det bästa av situationen och ställt till fest för sina gäster, men han vet att innan festen är över måste han ha fattat sitt beslut: Vem skall bli den nya härskaren över skapelsens allra mest eftertraktade fastighet?

 

Form

Sandman ~ Season of Mists är i grunden ett high-fantasy stämningslajv. Det är ett lättsamt lajv som ger möjlighet för spelarna att sväva ut i sina karaktärer både vad gäller personlighet och utstyrsel (om man vill). Potentialen för intrigspel är hög, men spelaren tar fullständigt ansvar för att skapa sina intriger och relationer själv. För den som önskar erbjuder lajvet även till viss mån möjlighet för djupare spel, inte minst relaterad till den tynande existens som hotar många av gudarna. Lajvet utspelar sig i en blackbox-likanande miljö, med estetiskt ljus och ljud, och vi kommer aktivt att använda vår fantasi för att skapa drömvärlden runtom oss. Lajvet inkluderar även ett par speltekniker såsom Metarum och Monologer.

 

Spelstil

Spelstilen är dramatisk. Som spelare bör du spela för att skapa spännande situationer och konflikter och arbeta för att driva lajvet framåt för dig själv och för andra. Våga sätta din karaktär i trubbel, men spela också för att lyfta dina medspelare. Snabbaste vägen från A till B är en rät linje, men det är roligare att gå sick-sack och hamna på C. Under lajvet skall deltagarna aktivt vara intresserade av de andra karaktärerna så att alla får möjlighet berätta om sina bravader och lysa med sin gudomlighet. 

 

Bör du ha läst Sandman böckerna innan lajvet?

Nej, definitivt inte, men om man har möjlighet så är det bra. Böckerna innehåller inga spoilers för lajvet, men kan istället ge bra insikt i det universum som lajvet utspelar sig i. 

 


Att delta i Sandman ~ Season of Mists är ett medvetet val att låta fantasin flöda, att ta ansvar för sin egen spelupplevelse och framför allt att ha roligt, såväl under förberedelserna som under lajvet!

 

~ LÄS MER ~